3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

   Η 3η Δεκεμβρίου ετησίως έχει οριστεί ως μια ημέρα τιμής προς τα άτομα με αναπηρία. Ωστόσο, παρα τον τυπικό χαρακτήρα της, ο εορτασμός της κάθε χρόνο προσφέρει την ευκαιρία σε όλους μας να κάνουμε μια στάση στην πολυάσχολη σκέψη μας και καθημερινότητα μας και να αναλογιστούμε το νόημα της ζωής μας σε σχέση με τους συνανθρώπους μας, να θέσουμε νέους στόχους και να κάνουμε νέα όνειρα.

  Σε αυτή την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερηνότητας μας είμαστε συνοδοιπόροι, συνεργάτες και συμπρωταγωνιστές, άτομα χωρίς αναπηρία και άτομα με αναπηρία.

   Άλλωστε, δε πρέπει να ξεχνάμε ότι από ανθρώπους με διαφορετικά αλλά ιδιαίτερα χαρίσματα και ικανότητες οικοδομείται ο πολιτισμός κάθε ευαισθητοποιημένης κοινωνίας με πολίτες που συνειδητά τάσσονται κατά της προκατάληψης, του στιγματισμού και της περιθωριοποίησης.

   Η προσπάθεια επίτευξης στόχων είναι κοινή για όλους μας, χρειάζεται όμως πνεύμα καλής συνεργασίας, βάσεις σεβασμού και συνέπειας από τους πολίτες και την κοινωνία για την εξασφάλιση χώρου δημιουργίας και αυτονομίας για όλους μας.

   Αυτό που προκύπτει τελικά ως ζητούμενο είναι : Έργα και Δράσεις που να τεκμηριώνουν τα λόγια και τις υποσχέσεις.

 

  Στις 4 Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες η οποία είχε εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Author:eleni